ASANBAEV Almazbek Zholchuevich

ASANBAEV Almazbek Zholchuevich

Kirgizisztán - Konzul, Budapest

dr. Asztalos Zsuzsanna

dr. Asztalos Zsuzsanna

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, főosztályvezető-helyettes

dr. Asztalos Zsuzsa jogászként tizennégy éven át foglalkozott nemzetközi nyugdíjügyek megállapításával, jelenleg a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Központi Irányítása Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának személyi jövedelemadóval és a társadalombiztosítás fedezeti rendszerét szabályozó jogszabályokkal foglalkozó szervezeti egységénél főosztályvezető-helyettes. Rendszeresen tart a fenti témákban előadásokat szakmai konferenciákon és képzéseken, valaaamint jelennek meg írásai elsősorban személyi jövedelemadó témában a NAV adózási szaklapjában valamint más adózási tárgyú folyóiratokban.

Dr. Czomba Sándor, PhD

Dr. Czomba Sándor, PhD

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára

Okleveles gépészmérnök, mérnök-tanár, közlekedési műszaki szakértő

1987-1988 között a Ferromasch Tiszaszalkai Gyáregységében fejlesztőmérnök. 1988-1999 között a vásárosnaményi Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában dolgozott először mérnöktanári, majd 1993-tól 1999-ig műszaki igazgató-helyettesi beosztásban. 1999-2006 között a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Munkaügyi Központ Vásárosnaményi Kirendeltségének vezetője. 2006-2018 között a Magyar Országgyűlés parlamenti képviselője. 2010-től 2015-ig a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2019 óta a Debreceni Egyetem Műszaki Karának adjunktusa. 2022. decemberétől foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Kozák Ákos

Kozák Ákos

Egyensúly intézet, társalapító, üzleti kapcsolatokért felelős igazgató

Korábban közel harminc éven keresztül a GfK Hungária Piackutató igazgatója volt. A Magyar Marketing Szövetség korábbi elnöke. A Budapesti Gazdasági Egyetem korábbi docense, jelenleg a Kibergazdaság-kutató Központ tudományos munkatársa. Számos felsőfokú piackutatási tananyag szerzője, illetve társszerzője. 2008-ban Klauzál Gábor-díjat kapott. Szakterülete a jövőkutatás és a fogyasztói tanulmányok. PhD-fokozatát fogyasztásszociológiából szerezte.

dr. Kovács Szabolcs

dr. Kovács Szabolcs

jogász-közgazdász, adótanácsadó, Opus Legal Kovács M. Szabolcs Ügyvédi Iroda

dr. Kovács Szabolcs jogász-közgazdász, adótanácsadó, az Opus Legal Kovács M. Szabolcs Ügyvédi Iroda alapítója. Szakterülete a munkajog, foglalkoztatási és ahhoz kapcsolódó adózási kérdések. Számos publikáció, könyv, két kommentár szerzője és társszerzője, szakmai rendezvények rendszer előadója.

Honyek Péter

Honyek Péter

a PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának igazgatója

Honyek Péter 2014-ben csatlakozott a PwC Magyarország adótanácsadási részlegéhez. Fő szakterülete a személyi jövedelemadózással, társadalombiztosítással kapcsolatos tanácsadás. A PwC-hez való csatlakozását megelőzően a Nemzetgazdasági Minisztériumban osztályvezetőként felelt a személyi jövedelemadózással kapcsolatos jogszabályok előkészítéséért, előtte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivőjeként is dolgozott. Az ügyfélkörébe nemzetközi nagyvállalatok mellett családi vállalkozások és magánszemélyek is tartoznak, illetve számos nonprofit szervezetet is segít tanácsaival.

Mécs Márk

Mécs Márk

HR vezető ALPINE

Mécs Márk több mint 20 éves Human Resources tapasztalattal rendelkezik, amelyet legfőképp multinacionális környezetben szerzett. Ez idő alatt alkalma nyílt többek között osztrák, német, amerikai, török és japán munkakultúrában dolgozni, autóipari és elektronikai gyártási környezetben. 13 éve felsővezetői tagként működik, jelenleg az Alpine Kft. Senior HR Managere, ahol a HR mellett a Payroll, General Affairs, Jog, EHS és Facility területekért felel. Érdeklődése középpontjában a munkaerőpiaci trendek által generált vállalati stratégiák állnak.

Hortobágyi Csaba

Hortobágyi Csaba

ügyvezető igazgató, FEHRER Hungária

Hortobágyi Csaba több mint 20 éves autóipari multinacionális felsővezető tapasztalatát számos nemzetközi beszállító vállalatnál kamatoztatta már sikeresen. Egyetemi tanulmányait a Dunaújvárosi és Miskolci Egyetemen szerezte minőségirányítási és kohómérnöki területeken. Szakmai mérföldkövei közül kiemelkedik a Continental Automotive Veszprémi gyáregységben végzet évtizedes munkássága. Minőségirányítási vezetőként a 160 fős minőségirányítási szervezettel felügyelte a majd minden létező autógyár részére készített biztonságtechnikai elektronikai alkatrészek gyártását. Szakmai kihívásainak egyik fő állomása volt a Kecskeméten újonnan épülő SMP gyár ügyvezető igazgatói posztjának betöltése. Az 1200 fős, az év beruházásaként említett üzemegység alapvetően az Audi Q3, Q8, Mercedes A, B osztály számára gyárt JIS rendszerben lökhárítókat, műszerfalakat. Jelenleg a Fehrer Automotive Hungary móri gyárának ügyvezető igazgatója, ahol az Audi Q3 Q7 Q8, Porsche Cayenne, Mercedes C osztály számára gyártanak kiemelkedő minőségű üléshabokat. Szakmai munkásságának további büszkeségének tartja, hogy 10 éve az Automotive Quality Academy a Pannon Egyetem működő számos díjjal kitüntetett posztgraduális képzés alapítója, oktatója. Szabadidejében a Telekom Veszprém Kézilabda csapat lelkes támogatója és a Jeep Wrangler autózás pártolója.

Ottó Csaba

Ottó Csaba

Az idén 25 éves Man at Work Kft. tulajdonos-ügyvezetője, az atipikus foglalkoztatási formák szakértője. Cégük 1998 óta a személyzeti szolgáltatások területének egyik legnagyobb magyar tulajdonú résztvevője. Portfóliójukban megtalálható a munkaerő-kölcsönzés, a munkaerő-közvetítés, a fejvadászat, a teljes körű HR tanácsadás, és a bérszámfejtés outsourcing. Az elmúlt több mint 25 év során hat hazai irodát nyitottak, amelyen keresztül 200+ partnernek segítenek jelenleg a különböző HR szolgáltatásokkal. Kerékpározás és utazás a hobbija a munkája mellett.